NICOLAE ȘERBAN candidatul USL Mehedinți Colegiul 1 la Senatul României: La Orșova se poate aduce energie termică subvenționată în apartamente

Nicolae Șerban candidatul USL Mehedinți pe Colegiul 1, la Senatul României a fost în municpiul Orșova, împreună cu Daea Petre candidatul USL Mehedinți, la Camera Deputaților,  pe Colegiul 1.

Nicolae Șerban a  declarat că nu trebuie să întrebi 1000 de orșoveni despre problemele orașului, ca să înțelegi, despre ce e vorba. Cea mai spinoasă problemă, se vede cu ochiul liber, e de ajuns să privești hornurile de la sobe, care ies pe geamurile apartamentelor.

La Orșova nu există o soluție de încălzire a apartamentelor, cu agent termic, de la un sistem centralizat. Înainte de 1989, orșovenii dispuneau de agent termic, care se distribuia prin intermediul unor centrale alimentate cu păcurină. Acest tip de combustibil, nu a mai fost o soluție, astfel că la, Orșova de douăzeci de ani,  oamenii se încălzesc fiecare cum pot în apartamente, iar hornurile de la sobe, care străbat prin geamuri, parcă sunt relicve dintr – o altă epocă, relicve vii și  funcționale.

Nicolae Șerban știe că, și la Orșova se poate aduce energie termică în apartamente, este nevoie, de voință politică în primul rând, ca această problemă a cetățenilor, să se rezolve. Este normal, este firesc ca și, orșovenii, contribuabili la bugetul public, să se bucure de aceleași  facilități ca și severinenii în ceea ce privește subvenționarea energiei termice. Să se bucure de construcții edilitare, de infrastructură, de un oraș modern.

Nicolae Șerban cunoaște foarte bine situația, știe și că lipsa căldurii în apartamentele orșovene de la un sistem centralizat de producerea a energiei termice, există ca și problemă care pare fără soluție, de multă vreme.

Și mai știe că multe campanii electorale în Orșova au avut drept temă și promisiune către cetățenii Orșovei, termoficarea orașului. În același timp, crede cu tărie că există soluții pentru a aduce energie termică subvenționată în apartamentele orșovenilor.

 

Nicolae Serban stie care sunt solutiile legale, profesionalismul său fiind recunoscut de altfel, de președintele Ion Iliescu, care l-a desemnat consilier prezidențial pe probleme juridice, iar Rodin Traicu, secretar de star în Ministerul Economiei, coleg de echipă USL are expertiza necesara pentru rezolvarea tehnica a problemei. Sigur nimic nu se poate face fără consultarea orsovenilor, fără sprijinul primarului Ion Manea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *