Apariții presă și articole

Nicolae Șerban candidatul USL Mehedinți pe Colegiul 1 la Senatul României în direct cu alegătorii din Izvorul Bărzii

Nicolae Șerban candidatul USL Mehedinți s-a întâlnit cu cetățenii din Izvoul Bârzii si Malovăț.

Nicolae Șerban a fost impresionat de impresionat atât de frumusețea locurilor, de cadrul natural deosebit și de simpatia locuitorilor comunei. Echipa formată din Nicolae Șerban candidat USL Mehedinți pe Colegiul 1, la Senatul României și Petre Daea, candidat USL Mehedinți pe Colegiul 1 la Camera Deputaților au discutat despre problemele comunei Izvorul Bîrzii cu mai mulți cetățeni, din comună dar și din localitățile aferente.Sesizările cele mai importante se referă la lipsa infrastructurii rutiere, la veniturile mici ale pensionarilor din aceste localități, și nevoia unui cadru legislativ și a unor măsuri necesare pentru stimularea și protejarea producătorilor agricoli din zonă.

Problemele mehedințenilor se pot rezolva prin legi, printr-o reprezentare puternică în Senatul României
Nicolae Șerban, candidatul Alianței Social Democreate la Senatul României (USL), pe Colegiul 1, care înseamnă Drobeta Turnu Severin, Orșova Podeni, Cireșu, Godeanu, Bâlvănești, Breznița de Ocol, Șișești, Ilovăț, Ilovița, Malovăț, Izvoru Bârzii, Eșelnița, Dubova și Svinița consideră că problemele mehedințenilor, inclusiv ale autorităților locale și județene se pot rezolva prin realizarea unor acte normative, prin interpelări ale miniștrilor ,și o activitate susținută de loby în favoarea soluționării sesizărilor cetățenilor, inițiate de echipa USL în Parlamentul României. Nicolae Șerban poate fi un reprezentant responsabil și serios al cetățenilor, Echipa USL Mehedinți este formată din oameni puternici, responsabili, deciși să se pună în slujba mehedințenilor , care au demonstrate prin întreaga activitate anterioară și în prezent că au această capacitate, și s-au aflat mereu în slujba cetățenilor.

Nicolae Șerban candidatul USL Mehedinți la Senatul României pe Colegiul 1:
Un senator trebuie să aibe mereu ușile deschise pentru oameni

Nicolae Șerban, candidatul USL Mehedinți , pe Colegiul 1 la Senatul României crede că un reprezentant al cetățenilor, devenit parlamentar, indiferent că, vorbim de un deputat și cu atât mai mult de un senator al României, după ce a fost creditat cu încredere de către cetățeni trebuie să nu uite nici o dată de cei care l-au trimis, în Parlamentul României. Și de ce a fost ales să-I reprezinte. De asemenea , Nicolae șerban crede că, ușile trebuie să fie în permanență deschise pentru oameni, pentru mehedințeni, indiferent că vorbim de un cetățean din Severin sau de unul de la Podeni, Bîlvănești, Izvorul Bîrzi, Orșova, Eșelnița. Este de asemenea și mai important ca , în afara ușilor larg deschise oamenilor, senatorul, alesul unei comunități ca și reprezentant al acesteia, să vină el, în mijlocul oamenilor, să fie atent în permanență la nevoile lor, și să soluționeze aceste nevoi.

Nicolae Șerban candidatul USL Mehedinți pe Colegiul 1 la Senatul României
Unii dintre actualii aleși ai mehedințenilor au uitat de cei care au votat

Nicolae Șerban candidatul USL mehedinți la Senatul României pe Colegiu 1 spune că nu poate să nu observe în urma discuțiilor purtate cu oamenii că unii dintre actualii parlamentari ai județului Mehedinți au uitat cu torul de cei care i-au trimis în Parlament. Declarațiile și discursurile despre așa zisa *stare de bine* pe care au căutatsă o înfăptuiască, în cei patru ani de mandate au fost mai mult la stadium de intenție și informale. *Mulți se laudă cu apartenența lor get –beget*la județ, fii ai satului, ai orașelor, dar viața lor reală se duce prin alte zone, iar promisiunile din urmă cu 4 ani au rămas mai mult la stadiu de intenții. Cele pozitive, că restul, cele nedeclarate și careau redus novelul de trai al fiecărui cetățean, tăierile de pensii, alocații, închiderea spitalelor, le cunoaște toată lumea* spune Nicolae Șerban, candidatul USL Mehedinți la Senatul României pe Colegiul 1.
Nicolae Șerban candidatul Alianței Social Liberale Mehedinți la Senatul României pe Colegiul 1
Pe 9 decembrie mehedințenii aleg unica soluție pentru schimbarea în bine, aleg USL
Nicolae Șerban candidatul USL Mehedinți la Senatul României consideră , după ce a văzut pe viu, la Orșova, la Severin , la Izvorul Bîrzii, la Eșelnița, Ilovița care este realitatea cotidiană a mehedințenilor
, precum și dorințele lor de schimbare în bine, că pe 9 decembrie, populația județului va vota singura soluție viabilă, și speranță de mai bine , Alianța Social Liberală( USL) și echipa USL Mehedinți.*Mehedințenii înțeleg că USL este singura alianță politică responsabilă, care poate să aducă un trai mai bun pentru fiecare, și pentru pensionarul căruia i-a fost tăiată pensia, și pentru cel cu probleme de sănătate , cu bani puțini și spitalul prea departe , și pentru șomeri, și pentru tineri.

Nicolae Șerban candidatul USL Mehedinți la Senatul României pe Colegiul 1:
Toți elevii din Mehedinți merită să învețe în școli modernizate și dotate

Nicoale Șerban candidatul USL Mehedinți , pe Colegiul 1 la Senatul României crede cu tărie, că toți elevii din Mehedinți trebuie să aibe șanse egale la învățătură și educație.* Acest lucru este un obiectiv deosebit de important pentru USL. Viitorul îl reprezintă copii noștrii, tinerii de acum. Infrastructura rutieră a județului, și am văzut drumurile și spre Eșelnița și Dubova și în alte zone ale Mehedințiului, este aceasta care este. Dar această infrastructură, precum și unele clădiri nu prea conforme destinației, în care funcționează unități de învățământ nu trebuie să fie o piedică în calea nimănui. Toți elevii trebuie să aibe șanse egale, școli bune, dotări, inclusiv în ceea ce privește microbuzele școlare, să aibe siguranță, și dascăli bine pregătiți. Până la urmă se poate legifera această situație,

în sensul de a deveni obligativitate, această situație iar autoritățile locale neresponsabile trase la răspundere.*
Nicolae Șerban candidatul USL Mehedinți pe Colegiul 1 la Senatul României:

Sunt părinte și sunt interesat de șansele fiecărui copil la o viață bună
Nicolae Șerban candidatul USL Mehedinți la Senatul României pe Colegiul 1 spune că , în calitate de părinte e foarte interesat de șansele fiecărui copil la o viață bună, care să-I asigure o dezvoltare armonioasă. *Fiecare copil merită o șansă să se dezvolte armonios și să aibe copilărie. Trebuie ca familiile lor să le poată asigura cele necesare. Sunt părinte și știu că nimic nu este mai important pentru o familie decât copii, și viitorul acestora. Trebuie ca în fiecare sat din Mehedinți, în Orșova în Severin, familiile să poată să le ofere copiilor ce au nevoie. Trebuie găsite soluții, în Mehedinți , în fiecare comunitate, fie că vorbim de locuri de muncă, fie de identificarea de măsuri de sprijin, ca familiile să aibe venituri decente, pentru ca să existe șanse pentru fiecare copil la copilărie, și la o viață bună.
Nicolae Șerban candidatul USL Mehedinți la Senatul României pe Colegiul 1:
Contracandidații mei la scrutinul electoral din 9 decembrie cred că și ar dori să fie reprezentați de mine în Senat

Nicolae Șerban candidatul USL Mehedinți la Senatul României , pe Colegiul 1 a declarat că , în opinia sa, contracandidații săi în această cursă electorală care va fi finalizată pe 9 decembrie , și–ar dori să fie reprezentați de persoana sa în Senatul României. Dacă sunt onești, spune Nicolae Șerban candidatul USL Mehedinți și responsabili, cred că ar vrea acest lucru. O parte din dintre contracandidații mei știu foarte bine activitatea mea de a lungul timpului. Știu de asemenea că , pentru mine un angajament este o responsabilitate enormă, și orice contract este respectat. Contracandidații mei știu foarte bine că eu pot fi vocea puternică a fiecărui mehedințean în Senatul României, știu foarte bine, cum funcționează Senatul României, că am expertiza necesară. Știu de asemenea că determinarea și onestitatea m-au caracterizat în întreaga mea carieră și politică și profesională.

Nicolae Șerban candidatul USL Mehedinți la Senatul României pe Colegiul 1
Nu poți dezvolta o comunitate din turism doar oferind plimbări cu autobuzul decopertat

Nicolae Șerban candidatul USL Mehedinți , pe Colegiul 1 la Senatul României crede că județul Mehedinți a fost binecuvântat de Dumnezeu cu locuri extraordinare, și oameni deosebiți. Am văzut Orșova , Clisura Dunării și de ce nu, toată zona care ține de comuna Izvorul Bîrzii. La Balotești de exemplu, peisajul este absolut extraordinar, cade cum s-ar spune pădurea peste apele Topolniței și am înțeles că mulți severineni au dat orașul pe locurile astea. Vara de asemenea știu că mulți severineni și nu numai fug aici , fie la sfârșit de săptămână, fie într-un miniconcediu. Chiar au existat aici, înainte de 1989 spații de cazare , și de agreement amenajate. E foarte bine că există un mic început, în cazul Baloteștiului, că există mult mai multe prin inițiativă privată în ceea ce privește Orșova și Clisura Dunării. Din păcate nu poți trăi decent din turism, ca și comunitate doar plimbând eventualii turiști cu autobuze decopertate. Asta în cazuri fericite. Este nevoie de infrastructură rutieră, este nevoie de asigurarea unor condiții și de încurajarea inițiativei private. Asta o poate face senatorul mehedințenilor, vocea lor în Senat cu sprijinul echipei USLMehedinți.

Orșova și Clisura Dunării ca potențial pot rivaliza cu orice stațiune din Europa

Nicolae Șerban candidatul USL Mehedinți la Senatul României pe Colegiul 1 consideră că Orșova și Clisura Dunării , Eșelnița , Dubova, Șvinița până la Moldova Nouă, ca peisaj și potențial de dezvolare pot rivaliza cu orice stațiune, din Europa. *Am rămas uimit de tot ce înseamnă aceste localități spune Nicolae Șerban. Niște localnici mi –au povestit că, în urmă cu mai mulți ani, exista un proiect de dezvoltare al Clisurii Dunării, și chiar un vicepreședinte al Parlamentului Germaniei a militat pentru un coridor de turism de la Rin la Marea Neagră. Oamenii țineau minte că doamna vicepreședinte, Suzanne Krastner , a mers pe jos zeci de kilometrii, prin gropi, pentru a atrage atenția asupra acestui proiect. Nu știu ce s-a întâmplat, nici cetățenii din localitățile respective nu au mai auzit nimic, dar e revoltător că s-a uitat, sau a fost pus pe lista de așteptare, lungă de mulți ani un proiect cu o așa susținere, și un asemenea impact, indiferent din ce parte politică, să zicem de stânga sau de dreapta ar fi fost inițiat.

Nicolae Șerban candidat USL Mehedinți la Senatul României pe Colegiul 1

Sunt puțin uimit că mehedințenii consideră că un reprezentant al UDMR a fost cel mai bun prefect al județului
Nicolae Șerban candidatul USL Mehedinți declară că a fost puțin uimit după o serie de discuții cu mehedințenii, atât din cele două municipii Severin și Orșova cât și din alte localități care au spus că, pentru ei, cel mai bun prefect al județului , de până acum a fost un reprezentant al UDMR, un domn Madarsz. În județul Mehedinți comunitatea maghiară nu este foarte mare., așa că nu se poate concluziona că oamenii au păstrat o amintire pozitivă fostului prefect UDMR, de dragul acestei formațiuni politice sau cine știe pe ce alte considerente. Nici nu se poate spune că fostul prefect Madarsz avea prea multe în comun cu județul, până a fost desemnat prefect. Nici măcar numele acestuia nu suna prea oltenește. Se vede treaba că, zicala populară *omul sfințește locul* a funcționat perfect, în situația domnului Madarasz și calitățile sale umane și profesionale l-au păstrat în memoria mehedințenilor drept*cel mai bun prefect al județului.
Nicolae Șerban candidat al USL Mehedinți la Senatul României pe Colegiul1
Vocea mehedințenilor în Senat trebuie să fie un om onest,profesionist, determinat partener într-o echipă puternică
Nicolae Șerban candidatul USL Mehedinți la Senatul României pe Colegiul 1 crede că, pentru a fi cu adevărat un reprezentant al oamenilor din Severin și Orșova, din toate localitățile de la Podeni , Cireșu , Șvinița, și până la urmă din tot Mehedințiul, o voce puternică pentru fiecare cetățean trebuie să fi un om onest, un profesionist desăvârșit, cu dovezi clare în trecut că ești ceea ce spui și nu ultimul rând un partener într-o echipă puternică. Echipa USL Mehedinți este puternică, s-a căutat un echilibru în desemnarea ei și astfel am reușit, ca echipă să ne putem mândri cu oameni deosebiți, profesioniști desăvârșiți, ca Rodin Traicu și Petre Daea . Aceștia au lăsat urme pe acolo unde au trecut, și întreaga lor activitate profesională, este una de necontestat, chiar și dacă ești contracandidat, și până la urmă la vedere. Că și Combinatul Chimic din Severin, Termo și întreaga regie de activitate nucleară se văd , și se cunoaște activitatea lui Rodin Traicu chiar și de către cârcotașii conjuncturali de acum, și tot ceea ce a făcut inginerul , ministrul , secretarul de stat Petre Daea, pentru agricultură.

Nicolae Șerban candidatul USL Mehedinți la Senatul României pe Colegiul 1

În Severin, și în urmă cu patru ani, și în urmă cu opt ani problema principală era lipsa locurilor de muncă

Nicolae Șerban candidatul USL Mehedinți la Senatul României , pe Colegiul 1 spune că, după o analiză extrem de documentată a situației din municipiul Drobeta Turnu Severin a observat că, poate cea mai importantă problemă a severinenilor este lipsa locurilor de muncă.* Nu am putut, însă să nu observ. Spune candidatul USL Mehedinți la Senatul Romîniei pe Colegiu 1, Nicolae Șerban, că multe campanii electorale au avut ca temă identificarea de soluții , în vederea creări de noi locuri de muncă. Și în urmă cu patru ani, și în urmă cu opt ani această problemă reală și extrem de serioasă a severinenilor, devenise obiectiv de campanii electorale. Și asta în situațiile din urmă, când platforma industrială funcționa destul de bine. Când nu se făcuseră concedieri masive nici la Șantierul Naval, nici la MEVA, chiar nici la RAAN, și nu se restrânsese activitatea. Și totuși, este un paradox că deși actualii aleși parlamentari s-au declarat *deciși* să depună toate eforturile situația a devenit , de fapt și mai gravă. Nici un investitor *providențial* nu a venit prin Severin, nici șomajul nu a scăzut, din contră, a crescut.*

NICOLAE ȘERBAN candidatul USL Mehedinți la Senatul României pe Colegiul1:
Onestitatea înseamnă cel mai important lucru pentru un politician, ține de conduita personală

Nicolae Serban, candidatul USL Mehedinți, la Senatul României, pe Colegiul 1, a declarat la o întâlnire cu presa locală că, pentru el, cea mai importantă calitate a unui politician este onestitatea. *Onestitatea ține de conduita personală* a declarat Șerban Nicolae, candidatul USL Mehedinți pe Colegiul 1, la Senatul României. Este o carte de vizită, ca și în profesie, trebuie să poți privi oamenii în ochi, indiferent despre ce fel de oameni vorbim : de cei care te creditează cu încrederea lor și te mandatează să –i reprezinți, și, nu oricum, în Senatul României, cei în mijlocul cărora trăiești, familie, vecini , prieteni, colegi, cei care intr-un fel sau altul fac parte din viața ta. Onestitatea este importantă și obligatorie, tot ceea ce ești, ce poți fi, în ochii oamenilor este interdependent de acest fapt. Mie imi pasă, de oameni, imi pasă de nevoile lor, îmi place să –i privesc în ochi. Trebuie să mi privesc în ochi și copilul și mama. Pentru mine *integritate, onestitate, respectarea cuvântului*, nu sunt mărfuri sau noțiuni conjuncturale. Așa am devenit Nicolae Șerban, cel care sunt acum în fața oamenilor celor care le cer încredere, încrederea de a fi pe 9 decembrie, la alegerile parlamentare senatorul lor. Vocea lor din Senatul Rpmâniei.

NICOLAE ȘERBAN candidat pe Colegiul 1 din partea USL Mehedinți la Senatul României:
Un candidat la Parlamentul României nu caută un loc de muncă, se implică pentru că –i pasă

Nicolae Șerban candidatul USL Mehedinți , la Senatul României , pe Colegiul 1 consideră că, *un candidat la Parlamentul României nu este o persoană care caută un loc de muncă. Oamenii știu acest lucru, că nu te înscrii în cursa electorală ca și cum te –ai duce la un interviu, e vorba de miza fiecăruia. Eu fac acest lucru, pentru că nu pot fi indiferent la nevoile oamenilor. Trăiesc printre oameni, am un copil în clasa a treia, care se lovește de sistemul de învățâmânt, o mamă pensionară, căreia i s-a tăiat pensia, ca la alți zeci de mii de pensionari. Știu ce se întâmplă cu oamenii, și cred că stă , și în puterea mea, prin implicare politică să schimb aceste lucruri , care nu funcționează, care afectează negativ viețile oamenilor. Știu ce trebuie făcut în Senatul României, și știu foarte bine. Imi pasă de oameni, de aceea vreau să –i reprezint pe mehedințeni , așa cum știu cel mai bine să o fac, să fiu vocea fiecăruia, în Senatul României.

NICOLAE ȘERBAN candidatul USL Mehedinți la Senatul României pe Colegiul 1:
Nu m-am îmbogățit din politică, am ceea ce mi trebuie din meseria de avocat

Nicolae Șerban , candidatul USL Mehedinți la Senatul României a declarat că s-a implicat în politică din anul 1990, ca membru al PSD, social democrat convins de atunci și până în prezent. *Prima funcție publică, am obținut-o , în anul 2001, după 11 ani de activitate . Am fost onorat să fiu consilier prezidențial pe probleme juridice pentru președintele Ion Iliescu, am fost ministru , secretar de stat, senator, europarlamentar. Nu m-am îmbogățit din politică. Din punct de vedere financiar am ceea ce –mi trebuie, sunt avocat, în București, unde există 10.000 de avocați, iar concurența, este mare. Dacă ști meserie, ai succes. Dacă ai succes, financiar stai bine. Totul ține de profesionalism, de seriozitate, de conduita personală care pentru mine înseamnă onestitate. Nu am fost nicidată implicat în vreun scandal de corupție, sau de fraudă. Vreau să-i reprezint pe mehedințeni, că sunt din Severin, din Orșova, din. Podeni, Cireșu, Godeanu, Bâlvănești, Breznița de Ocol, Șișești, Ilovăț, Ilovița, Malovăț, Izvoru Bârzii, Eșelnița, Dubova și Svinița. în Senatul României, tocmai pentru că pot să fac acest lucru foarte bine, tocmai pentru că am dovedit, de a lungul carierei mele că știu să onorez, un contract , un angajament.*

NICOLAE ȘERBAN- candidatul USL Mehedinți la Senatul României pe Colegiul 1:
Oamenii au așteptări de la parlamentari, de la cei aleși să –i reprezinte care trebuie soluționate

Nicolae Șerban candidatul USL Mehedinți , la Senatul României pe Colegiul 1, știe că oamenii, cei cărora le ceri să te crediteze cu încrederea lor, concret cu ștampila*votat* în dreptul numelui tău, au așteptări la rândul lor, așa cum este normal,de la cel pe care l-au creditat cu încrederea lor . Când decizi pe cine alegi să te reprezinte în Senatul României, este normal să ai așteptări de la cel ales, să te reprezinte, să onoreze acest angajament, aceste doleanțe. Până la urmă este vorba de încredere și onestitate. Mai devreme sau mai târziu tot trebuie să răspunzi în fața oamenilor. Nu se poate ca în contextul în care lumea sărăcește, se taie pensii, salarii, parlamentarul să se îmbogățească. Acest fapt înseamnă mai mult decât a ignora cetățenii, indiferent că vorbim de severineni, de orșoveni, de mehedințeni sau de toți românii, înseamnă dispreț care va fi răsplătit asemenea de aceeia care te au trimis să le rezolvi propriile probleme. Nimeni nu așteaptă de la un senator să-i facă ordine în viață, dar vrea să-i facă viața mai bună, prin legi care să –l protejeze, prin lobby-iul pe care îl poate face pentru comunitate ca aceasta să se dezvolte. Și nici nu vrea ca senatorul pe care l-a desemnat să facă aceste lucruri pentru el, să se îmbogățească, în timp ce el, votantul, cel care , concret, odată ce a pus ștampila *votat* în dreptul său să fie ignorat, cu nevoile sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *