Cazurile constituționale

Cazurile constituționale

Domnule Prim-ministru,

Aș avea câteva precizări legate de cazurile constituționale. Mi-am manifestat neincrederea față de votul solicitat, votând în cosecință pentru motivele care le-am dezvoltat atunci, deși în plan profesional am fot plăcut surprins.

Am descoperit un om deschis dialogului, lipsit de încrăncinări și ambiguități, recunoscând acest lucru public. Din nefericire înainte de a apuca să vă laud am văzut și intervenția dumneavoastră de ieri legată de această reuniune. Dumneavoastră ați fost solicitat aici de senatul României și nu de președintele Senatului. Deasemenea era bine să nu faceți declarația că nu știți de ce sunteți învitat în fața senatului și atunci era mai bine să nu vă pronunțați ori știați și era mai bine să nu încercați să nu ne ironizați.

Sunt convins în continuare că pentru dumneavoastră constituția României nu este o maculatură inutilă și o cunoașteți foarte bine. Dar înafară de raportul instuțional trebuie să vă spun că naivitatea sau lipsa de informare sunt inatmisibile pentru un prim-ministru. Cu tot respectul vă spun și aș vrea să înțelegeți că intervenția mea estte una sincera și nu am nimic personal să vă reproșez și nu am chestiuni de persoană. Nu vă puteți permite să invocați lipsa de informare, aici nu era vorba și ați folosit de două ori această sintagmă ,,De faptul ca ANAF s-a decis să aplice o hotărâre judecătorească definitivă,, ANAF nu se decide sau se decide, nu are obțiuni și nu are libertatea de a alege dacă aplică sau nu aplică legea, dacă își induce sau nu atribuțiile,trecând peste amănuntul că decizia penala nu vorbeste de evacuarea unor instituții media, decizia penală vorbește despre altceva și din punctul de vedere a deciziei penale cu referire la aceste două imobile, decizia a fost aplicată și a produs efectele, întrebuințând dreptul de proprietate a statului Român asupra imobiilor, iar  valoarificarea fiind cu totul altceva și în nici un caz nu s-a respectat legea. Am cele 13 adrese trimise de Antena 3 SA și Antena Group SA către instituțiilor statului la care s-a făcut referire, fiind adevărat că este una din perioada când nu ați fost prim-ministru.

Inițial am spus că nu s-a răspuns niciodată la aceste adrese dar am constatat că în data de 31 decembrie 2005 ,, remaecabilă dorința de muncă a celor de la ANAF,, o adresă către Antena Group se pronunța în urmatorul fel ( întrucât aspectele prezentate la adresele dumneavoastră necesită exprimarea unui punct de vedere și de către alte autorități publice cu atribuții în acest sens, vă comunicăm faptul că ministrul finanțelor publice a transmis solicitarea dumneavoastră secretariatului general, urmând ca după primirea opiniei acestuia să vă raspundem cu celeritate ). Răspunsul cu celeritate fiind cele 8 adrese prin care se dă termen de 5 zile pentru evacuare.

S-a spus că se va verifica și se va dispune de investigații cu privire la modul în care ANAF își îndeplinește atribuțiile în materia executăriilor silite, dacă nu cumva depășește cadrul legal sau să nu acționeze descriminatoriu ori chiar abuziv. În continuare aș dori să fac o paranteză ,, în opinia procurorilor ANAF utilizarea de către domnul Gabriel O. a unui număr suplimentar de agenți de poliție rutieră pentru a falicita deplasarea prin București, constituie infracțiune sau o primire de foloase necuvenite, care perturbă activitatea autorității cu pricina prin faptul ca au fost dislocați funcționari fr la treburile lor obișnuite. Utilizarea a 10 echipe pentru a lăsa 8 notificări la 3 adrese, când acest lucru se putea realiza cu 2 angajați ANAF, cu o singură masină, această faptă putând îmbrăca aceeași formă infracțională,,

Au fost luați de la atribuțiile lor de recuperare, probabil de la marii datornici  a statului, de la alte executări silite, miliarde de euro, niste funcționari ca să se ducă să impresioneze angajații unor prese, legetimându-se în mod abuziv persoanelor pe care au fost găsiți acolo, fotografiind și făcând cu totul altceva decât prevede legea. Aș vrea să vă spun că din nefericire ANAF nu a făcut aproape nimic pentru a valorifica bunurile deja intrate înproprietare pentru recuperarea prejudictului.

Se știe foarte bine că presă Antena 3 SA și Antena Group nu au fost ,,sparte,, în procesul LICA, nu s-au dispus măsuri împotriva acestora, nu a avut nici o calitate, mai mult de atât vă relatez competența la nivelul ANAF dintr-o adresă din Iulie trimisă de Direcția Regională a Finanțelor Publice București din cadrul ANAF se menționează că ,,până în momentul pronunțării instanței judecătorești în mod defenitiv în procesul LICA, tribunalul dreptului de plată fiind inculpatul,,

Vă mulțumesc.