Noi suntem ecologiștii

Noi suntem ecologiștii

• Se numesc ouă ecologice, nicidecum ouă verzi.
• Se numesc autobuze ecologice, nicidecum autobuze verzi.
• Se numesc materiale de construcții ecologice, nicidecum materiale de construcții verzi.
• Se numesc proiecte ecologice, nicidecum proiecte verzi.

Suntem🌲ecologiștii!
Nu suntem verzii, nici roșii, nici galbenii, nici albaștrii!
Proiectele noastre sunt realizate cu politici ecologice.

Partidul Ecologist Român – PER este platforma electorală a celor care, sub semnul #bradul, cred în #RomaniaSanatoasa

  • România nu este „o țară ca afară” și nici „România normală”. România este o țară bolnavă iar românii sunt împinși zilnic către suferință. România este jefuită, România este mințită, România este umilită! Marile partide au eșuat și s-au epuizat! Nici măcar nu mai există deosebiri majore între ele. Le caracterizează aceleași trăsături – corupție, minciună, aroganță, cinism, interese nelegitime.
  • Împreună vrem și putem să vindecăm România! România sănătoasă moral, sănătoasă social și sănătoasă economic se poate face cu oameni pentru care patria, credința, identitatea și demnitatea națională sunt valori perene, cu oameni ale căror principii sunt și rămân nenegociabile.

Partidul Ecologist Român – PER se fundamentează pe istoria și tradițiile trecutului, pentru a vindeca prezentul în beneficiul generațiilor viitoare!

În deplină transparență și cu un angajament public asumat, Partidul Ecologist Român – PER:

  1. Combate sărăcia prin continuarea programului de creștere constantă și consistentă a veniturilor românilor, program început în 2017 și abandonat de Frăția Neputinței marilor partide în 2019. Reducerea decalajelor dintre veniturile românilor și veniturile medii în Uniunea Europeană stimulează și determină creșterea durabilă a economiei, producția de bunuri, serviciile și investițiile, concurența loială și performanța, putând, totodată, readuce în țară profesioniști și investitori aflați azi în diaspora.
  2. Impune reguli de conduită morală în politică, administrație și justiție, pe baza valorilor democratice constituționale de loialitate, integritate și profesionalism, de independență funcțională și responsabilitate individuală.
  3. Consideră învățământul public, sănătatea și cultura pilonii salvgardării existenței poporului român, fără de care nu există democrație, politică sau economie națională. Învățământul și sănătatea, ca părți esențiale ale securității naționale, nu sunt experimente politice și nu pot fi gestionate decât pe baze științifice, în strânsă dependență cu realitatea contemporană, cu necesitățile și așteptările cetățenilor. Cercetarea științifică și informarea completă, obiectivă și transparentă stau la baza oricărei politici publice. Cultura bazată pe credință, tradiție și creație constituie fundamentul moral al identității și demnității românești.
  4. Impune protecția resurselor naturale ale României și participațiile statului român în economia națională. Exploatarea resurselor naturale ale țării se face doar în interesul cetățenilor români, pe baze raționale, durabile și de protecție a mediului. Alături de învățământ, sănătate și cultură, resursele naturale fac parte din patrimoniul vital al României. Jaful asupra resurselor naturale ale țării reprezintă un atentat direct și de maximă gravitate asupra vieții și sănătății românilor.
  5. Susține și întărește apartenența loială a României la Uniunea Europeană și Alianța Nord-Atlantică, pe bază de asumare demnă a unui rol activ, cu contribuții proprii la toate dezbaterile și deciziile majore care produc efecte asupra intereselor legitime ale țării noastre.

 

Toate acestea au nevoie de măsuri legislative și administrative urgente, coerente și transparente. Reprezentanții Partidului Ecologist Român, la toate nivelurile, își asumă prioritar și exclusiv aceste angajamente!